לפרטים נוספים על הסדרה כולה לחצו כאן

 

18.11.17  (מוצאי שבת )  “36 שאלות על אינטימיות” הופעת מחול של הכוריאוגרפית, רייצ’ל ארדוס ולהקתה – במפגש עם הפסיכותרפיסטית  קרן שפירא.

מופע הפתיחה החגיגי של הסדרה של ערבי ימי חמישי התקיים בתיאטרון תמונע. לאחר המופע התנהל דיון בהנחייתה של הפסיכותרפיסטית קרן שפירא, חברת הועד המנהל של האגודה הישראלית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית.

 

הדהודים על הזמנה לאינטימיות:  תחושות, אסוציאציות ומחשבות בין האישי, הבינאישי והמקצועי

בשנת 1997 פיתח הפסיכולוג ארתור ארון, את המחקר “The Experimental Generation of Interpersonal Closeness“. במחקרו איגד ארון 36 שאלות מוגדרות המיועדות לדיאלוג בין שני זרים, כך שהן הופכות בהדרגה לאישיות יותר ויותר. ע”פ המחקר, הפתיחות בפני אדם אחר, חשיפת רבדים עמוקים באישיות והצבת עצמנו במקום של פגיעות, תורמים באופן חד משמעי ליכולות לפתח אינטימיות כה חזקה אשר עשויה להוביל להתאהבות מידית.  36 שאלות וארבעה רקדנים החושפים מאישיותם ומחוויותיהם, כאירוע מחול אינטימי ומקרב. המופע עלה לראשונה בפסטיבל אינטימדאנס 2017 

על היוצרים המשתתפים

כוריאוגרפיה ורעיון: רייצ’ל ארדוס – כוריאוגרפית, העלתה יצירות בפסטיבלים המרכזיים בארץ כגון ‘הרמת מסך’, ‘בין שמיים לארץ’, ‘אינטימדאנדס’, ‘חשיפה בינלאומית’, ‘מחולוהט’, ‘גוונים במחול’, ו’מחול שלם’ .

רקדנים יוצרים: שי הרמתי, רקדנית ומורה למחול. מתן דוד–  רקדןומורה לגאגא. תומר גיאת– רקדן. אורי לנקינסקי – רקדנית, יוצרת ועיתונאית.

ליווי אמנותי:ארז מעין, ענת כץ, נאוה צוקרמן, ניצן כהן

דרמטורגיה: נאוה צוקרמן

תלבושות: ורוניקה שור

עריכה מוסיקלית: יואב עצמון

קרן שפירא: פסיכותרפיסטית פסיכואנליטית עם התמחות בטיפול זוגי. מטפלת בהבעה ויצירה עם התמחות בדרמה. פרקטיקה פרטית בבנימינה לטיפול במבוגרים ובמתבגרים.

“אשתף בחוויה האישית שלי אל מול המופע, מן הרגע שעמדתי מחוץ לדלת ועד שיצאתי מן האולם. אנסה להתחקות אחר זרם התודעה שלי בעודי מגיבה למופע ובאופן שחשבתי על כך לאחר מכן ועיבדתיאת החוויה בתוכי. אתייחס לשאלת האינטימיות בהוויתי הפרטית כצופה-משתתפת במופע, ובהקבלה להיותי מטפלת זוגית צופה – משתתפת בחיים של מטופלי: זוגות ויחידים.  אינטימיות הינה משאלת לב אוניברסלית, אך עבור רבים היא חמקמקה ו”קשה להשגה”. אתרכז במתח הזה:  ההזמנה לאינטימיות, הכמיהה אליה, כמו גם על הפחד והרתיעה מפניה, כייצוגים של  מצבי תודעה שונים בנפש (פנטזיות לא מודעות), המייצגים צרכים נפשיים סותרים.”

לפרטים נוספים על הסדרה כולה לחצו כאן

דילוג לתוכן