איצ’גוין בספרו “יסודות הטכניקה הפסיכואנליטית” טוען שקיימת קורלציה מובהקת בין אתיקה והטכניקה הפסיכואנליטית, כישלון אתי בעיקר במבנה הסטינג הטיפולי מוביל לכישלון בטכניקה. המסגרת הטיפולית (setting) מהווה נקודת מפגש להכרעות אתיות-מקצועיות במהלך הטיפול בילד. כל מטפל מבנה באופן גלוי או סמוי הבנות על דרך עבודה שמותאמת לו, ונהלים הכרחיים לניהול המפגש הטיפולי המשמשים עבורו כחוזה טיפולי.
להרשמה ניתן לפנות לציפי בן עמי בטלפון 050-7304671 או דרך המייל: tzipib@gmail.com.
אנו מזמינות אתכם המטפלים/ות בעלי ניסיון בפסיכותרפיה בילדים להשתתף בקבוצת עמיתים שמטרתו הסתכלות משולבת משתי נקודות מבט:
מהזווית המקצועית ייבחנו סוגיות טיפוליות כמו: מקום ההורים ומקומם של סוכנים משמעותיים או טיפוליים בסביבה של הילד בתהליך התרפויטי, מגבלות של מרחב זמן וכסף, לחצים וציפיות ממוסדות חברתיים (בטוח, צוותי חינוך וכ”ו) על המטפל, ומידת האקטיביות/מגע גופני של המטפל במפגשים ובמערך הטיפולי. התבוננות אתית תתייחס לשאלות: האם ניתן לשרטט מערך טיפולי פסיכואנליטי ראוי לילדים? מהן גבולות החריגה ממנו? ומהו הקו האדום לכל מטפל במערך הטיפולי בילד?
הסמינר יעסוק בהיבטים שנגזרים מתוך הגישות העיקריות בפסיכואנליזה למסגרת הטיפולית בילדים (קליין, וויניקוט, התייחסותית). כמו כן, הסמינר יתייחס לכללים ועקרונות של הסטינג הטיפולי שהטכניקה הפסיכואנליטית מציעה מפרספקטיבה אתית. נבחן אוריינטציות אתיות שונות: זו שמדגישה את הממד האוניברסלי לשיפוט אתי, וממקמת את המטפל כמייצג נורמה מוכללת חסרת משוא פנים. לחילופין, אוריינטציה אחרת מדגישה את הממד הפרטיקולרי, שממקם את המטפל כמי שבוחר פעולה אתית לנוכח מצוקה ופגיעות אנושית מוחשיים שנוכחים לפניו בכל אירוע ספציפי.
כל מפגש יכלול למידה של חומר תיאורטי שיתמקד בסוגיה הקשורה בסטינג הטיפולי, ולאחריו יתנהלדיון קליני של משתתפי הקבוצה.נעסוק בשאלות לגבי משמעות הסטינג מבחינת מרחב, זמן (פגישה ראשונה, פגישת סיום) ומידת הצורך בקביעת מטרות טיפוליות. נלבן קשיים הקשורים בחוזה הטיפולי:מיהו המחויב לברית הטיפולית ההורים ו/או הילד? מהי מידת האלסטיות של החוזה והסטינג? נבחן את סוגיית הגבולות ביחסים טיפוליים, ונתלבט לגבי ההתייחסות הטיפולית לערכים.
ההשתתפות בסמינר מיועדת לחברי האגודה הישראלית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית
אנשי מקצוע שאינם חברים, יכולים להרשם לאגודה ולהשתתף בסמינר ובתנאי שיעמדו בדרישות הקבלה לאגודה.
הסמינר יתקיים אחת לחודש בימי שני בשעות 10.30-12.00 בגני תקוה.
תאריכים: 13.11, 4.12, 15.1, 12.2, 12.3, 14.5, 11.6.
המנחות:
ציפי בן עמי – פסיכולוגית, פסיכותרפיסטית ודוקטורנטית במחלקה לתרבות ופרשנות בבר אילן.
ידע וניסיון רב בפסיכותרפיה בגישה פסיכואנליטית בילדים נוער ומבוגרים. מדריכה
לפסיכותרפיה בבי”ס לפסיכותרפיה בבר אילן ובתל אביב.
רונית וולף – עובדת סוציאלית MSW, פסיכותרפיסטית, מטפלת ומדריכה מוסמכת בטיפול זוגי ומשפחתי,
מנחה פרקטיקום בהכשרה לטיפול משפחתי באוני. ת”א.
להרשמה נא לפנות לציפי בן עמי: 0507304671 או מייל: tzipib@gmail.com.