הערב נערך ביום חמישי 16.11.2017 בבית השחמט, רחוב טאגור, רמת אביב.
לאירועים נוספים של החטיבה ולתוכנית המלאה הכנס לכאן

על הערב מאת עליזה רוזן, מנחת הערב: בחמישי האחרון נפגשנו לקבוצת קריאה ראשונה. קראנו מאמר שדן בהלך רוח נפשי לא מספיק מדובר בפסיכואנליזה – הסקרנות, כהכנה להרצאה הראשונה של ד”ר זיוה לויטה – על סקרנות בזוגיות בתאריך 21/12/17. הסקרנות היא היפוכה של אדישות. מהי סקרנות? המושג מתייחס למרחב האינטרסובייקטיבי של: מתעניין, קשוב, שואל, חוקר. העניין הכנה והמושקעות שלי בעולמו של האחר לעומת: מחטט, מרחרח, מציץ . מצב שעונה על הצורך שלי בלבד ללא עניין עמוק באחר: ‘מה יש לו שאין לי’, קשור בי ולא בו. זהו רגש מרכזי בחיי הנפש של האדם. זהו אינסטינקט שמשרת את הרצון לדעת, מוביל למודעות ומחבר לרגשות ולחוויות.
גם מלאני קליין בעבודתה עם ילדים מזהה ומדגישה את הסקרנות כאינסטינקט מולד ואת החשיבות שלו בהתפתחות תקינה לעומת הנזק שנגרם עם חסימתו. הסקרנות קיימת בקליניקה, ביחסי מטפל/מטופל, אך מה קרה לה בחיינו? במרחב הבין אישי? במרחב הזוגי? במרחב הקבוצתי ובשיח החברתי?
תקציר המאמר: המאמר שנקרא מביא את התובנות של מרי מורגן ופיליפ סטוקו בחשיבותה של ‘סקרנות’ בזוגיות על פי תפיסתו של ג’יימס פישר. הסקרנות היא רגש מרכזי בחיי הנפש של האדם. זהו אינסטינקט שמשרת את הרצון לדעת, מוביל למודעות ומחבר לרגשות ולחוויות. המחברים מסכימים עם פישר, ביון ובריטון שהסקרנות משלימה את אינסטינקט העונג ושהמתח בין שני האינסטינקטים הוא ציר חשוב בהתפתחות הפסיכולוגית והרגשית של האדם. במרחב הזוגי, יש לסקרנות תרומה ביצירת זוג יצירתי. בקבוצה ננתח את המאמר בעזרת אסוציאציות שיעלו מקריאתו.
לתוכנית המלאה של החטיבה הזוגית הכנס לכאן להרשמה לאגודה הכנס לכאן